دسته بندی‌ پالایشگاه‌های فراورده‌های نفتی

شرکت نفت پاسارگاد

شرکت نفت پاسارگاد در سال 1382 با هدف اداره و بهره برداری از شش واحد قیرسازی پالایشگاهای تهران،شازند،اراک ،آبادان،تبریز،،شیراز و بندرعباس تاسیس گردید و سقف تولید سالانه ی این واحدها بالغ بر چهار میلیون تن در سال می باشد. در حال حاضر با توجه به مزایای فنی و اقتصادی موجود ، این شرکت بیش از نیمی از سهم بازار داخلی را در اختیار دارد و همچنین با داشتن 2 پایانه صادراتی و قابلیت ذخیره سازی بیش از 160 هزار تن،سهم به سزایی از بازار صادراتی قیر ایران را نیز در اختیار دارد. توزیع جغرافیایی مناسب و استراتژیک شش کارخانه، امکان صدور محصولات شرکت را از مرزهای مختلف کشور ممکن ساخته است.

مشاهده جزئیات
پالایشگاه نفت جی

پالایشگاه نفت جی با سرمایه گذاری صندوق بازنشستگی کارکنان صنعت نفت در سال 1382 تأسیس شد. این شرکت با ظرفیت اسمی 1.800.000 تن به عنوان بزرگترین واحد تولید کننده انواع قیر در منطقه خاورمیانه می باشد. این شرکت دارای 2 سایت تولید و ذخیره سازی در اصفهان و بندرعباس و دفتر مرکزی تهران می باشد.

مشاهده جزئیات
پالایشگاه نفت کرمانشاه

پالایشگاه نفت کرمانشاه در سال 1301 با ظرفیت روزانه 2 هزار بشکه به بهره برداری رسید. این پالایشگاه در زمان خود دومین پالایشگاه ایران بود و نفت خام آن از میدان نفتی نفت شاه تأمین می شد. ظرفیت اسمی این پالایشگاه در حال حاضر 25000 هزار بشکه در روز و ظرفیت عملیاتی آن 30000 بشکه در روز می باشد. خوراک نفت خام این پالایشگاه شامل نفت خام نفت شهر، سرکان، مالکوه در شهرستان پلدختر و اهواز – آسماری می باشد.

مشاهده جزئیات
پالایشگاه نفت لاوان

پالایشگاه نفت لاوان در سال 1355 به کوشش شرکت اینگرا از یوگوسلاوی سابقو با نظارت شرکت ملی نفت ایران ساخته شد و در شروع کار خود بخشی از پالایشگاه شیراز بود. این واحد ابتدایی، که مجتمع تقطیر لاوان نام داشت، با ظرفیت فرآورش 20000بشکه نفت خام در روز، شروع به کار کرد

مشاهده جزئیات
پالایشگاه نفت تبریز

مراحل طراحی و ساخت پالایشگاه تبریز از سال 1353 شرکت اسنام پروجتی ایتالیا آغاز و در سال 1356 راه اندازی شد. ظرفیت اسمی اولیه این پالایشگاه 80 هزار بشکه در روز بود، که با اجرای طرح های توسعه ظرفیت، هم اینک این رقم به 110 هزار بشکه در روز افزایش یافته است.

مشاهده جزئیات
پالایشگاه نفت شیراز

پالایشگاه شیراز با ظرفیت اولیه 40 هزار بشکه در روز در سال 1349 کلنگ آن زده شد و در سال 1352 مورد بهره برداری قرار گرفت. شرکت پالایش نفت شیراز در سال 1352 به صورت شرکت سهامی خاص تاسیس گردید. در سال 1377 بر اساس سیاست های جاری، ساختار اداری پالایشگاه به نوع شرکتی تغییر و دوره جدید فعالیت خود را با نام شرکت پالایش نفت شیراز آغاز نموده و در سال 1388 به شرکن سهامی عام تبدیل شد.

مشاهده جزئیات
پالایشگاه نفت بندر عباس

پالایشگاه نفت بندر عباس در فضایی به وسعت تقریبی 700 هکتار در کرانه شمالی آب های خلیج فارس و مجاورت شهر بندر عباس در سال 1371 احداث و در سال 1376 مورد بهره برداری قرار گرفت. این مجموعه به منظور تامین بخشی از فراورده های نفتی مورد نیاز شرکت و امکان صدور فراورده های مازاد تاسیس شده است.

مشاهده جزئیات
پالایشگاه نفت اراک( امام خمینی ره شازند)

پالایشگاه امام خمینی (ره) در سال 1372 با ظرفیت اسمی 150هزار بشکه در روز راه اندازی شد. همچنین نخستین پالایشگاهی است که کار مطالعه و عملیات اجرای آن بعد از انقلاب اسلامی و در نخستین سال بعد از جنگ تحمیلی آغاز شد. پس از مدتی با تلاش و کوشش نیروهای متعهد و متخصص ظرفیت تولید پالایشگاه به 170هزار بشکه در روز رسید.

مشاهده جزئیات
پالایشگاه نفت اصفهان

پالایشگاه نفت اصفهان فعالیت خود را در زمینه ی پالایش نفت خام و تولید فراورده های نفتی و تأمین خوراک صنایع پایین دستی ( شرکت های پتروشیمی اصفهان،پتروشیمی اراک، نفت سپاهان، پالایش نفت جی و صنایع شیمیایی ایران) از سال 1358 آغاز کرد. از سال های آغازین دهه 60، ظرفیت پالایش نفت خام این شرکت با افزایش 85 درصدی نسبت به ظرفیت طراحی آن از 200 بشکه در روز به بیش از از 375 هزار بشکه افزایش یافته است.

مشاهده جزئیات
پالایشگاه نفت تهران (شهید تندگویان)

پالایشگاه نفت تهران(شهید تندگویان) با ظرفیت 235 هزار بشکه در روز، در سال 1346 تاسیس شد و در حال حاضظ مشتمل بر دو پالایشگاه جنوبی و شمالی است .

مشاهده جزئیات
پالایشگاه نفت خام آبادان

حداث پالایشگاه آبادان در سال 1287 به زمین زده شد و در سال 1291 با 2500 بشکه در روز به عنوان اولین تصفیه خانه نفت کشور آغاز به کار نمود. این پالایشگاه در دو مقطع طی سال های 1320 و 1356 عنوان بزرگترین پالایشگاه جهان را با خود همراه داشت

مشاهده جزئیات