طرح مجتمع پتروشیمی شازند (اراک) پس از انجام بررسی های اولیه، در سال 1363 به تصویب شورای عالی اقتصاد رسید. در سال 1364 طراحی و مهندسی واحد الفین که اولین و مهم ترین واحد مجتمع است، آغاز گردید و متعاقباً قرارداد طراحی و مهندسی و خرید ماشین آلات سایر واحدها امضاء و از سال 1368 کارهای نصب و ساختمان صنعتی شروع گردید.
شرکت پتروکیمیای ابنسینا در سال 1385 و با هدف تولید محصولاتی از قبیل انیدرید مالئیک، بوتان دی ال و پلی بوتیلن ترفتالات تاسیس شد. فاز اول پروژه تولید انیدرید مالئیک، نرمال بوتان و ایزوبوتان در سال 1393 آغاز شد و پیش بینی میشود فاز اول پروژه در سال 1398 به بهرهبرداری برسد.
پتروشیمی ارومیه در جنوب غربی شهرستان ارومیه، کیلومتر 30 جاده ارومیه – مهاباد در زمینی به مساحت 110 هکتار با محوطه صنعتی به وسعت 50 هکتار و 60 هکتار فضای سبز و استخرهای پساب احداث شده است. مواد اولیه مجتمع، اوره آمونیاک، گوگرد است و آب مورد نیاز آن از دو حلقه چاه در جوار مجتمع تأمین میگردد.
پتروشیمی اروند در راستای آرمان خود کفایی و توسعه صنعتی با هدف تامین مواد اولیه صنایع پایین دستی مورد نیاز بازارهای داخلی و خارجی در سایت 3 منطقه ویژه اقتصادی بندر امام(ره) و در زمینی به مساحت 108 هکتار احداث گردیده است.
شرکت سهامی پتروشیمی اصفهان ، اولین تولید کننده محصولات آروماتیک در ایران، یکی از طرحهای ملی و مهم دهه اول انقلاب میباشد که در سال ۱۳۷۱ با هدف تولید بیش از ۳۰۰.۰۰۰ تن مواد آروماتیک در سال شامل بنزن، تولوئن، ارتوزایلین، پارا زایلین و مخلوط زایلین به جمع واحدهای تولیدی کشور پیوست.
شرکت پتروشیمی نوری به عنوان چهارمین و همچنین بزرگترین تولید کننده مواد آروماتیکی در ایران از جمله طرح های استراتژیک برنامه 5 ساله سوم شرکت ملی صنایع پتروشیمی ایران بوده است که در حال حاضر از جمله مجتمع های زیرمجموعه شرکت صنایع پتروشیمی خلیج فارس(هلدینگ خلیج فارس)قرار دارد.
شرکت پتروشیمی بندر امام، در زمینی به مساحت حدود ۲۷۰ هکتار،در ضلع شمال غربی خلیج فارس در استان خوزستان به فاصله ۱۶۰ کیلومتری جنوب شرقی اهواز و ۸۴ کیلومتری شرق آبادان در منطقه بندر امام خمینی(ره) قراردارد و در زمینه تولید مواد شیمیایی، آروماتیکها، پلیمرها و الپیجی فعالیت میکند.
مجتمع پتروشیمی بوعلی سینا در زمینی به مساحت ۳۶ هکتار در شمال غربی خلیج فارس در استان خوزستان و در منطقه ویژه بندر امام خمینی (ره) قرار دارد. این مجتمع، سومین طرح آروماتیکی صنایع پتروشیمی ایران است که عملیات اجرایی آن در فروردین ماه ۱۳۸۰ آغاز شد و واحدهای تولیدی آن در سال ۱۳۸۳ راه اندازی گردید.
پتروشیمی بیستون، در شمال شــرقی شهر کـرمانشاه و در زمینـی به مساحت 63 هکتــار واقــع شده است که تعداد 500 نفر از نیروهای متخصص و غیر متخصص در آن شاغل می باشند. سرمایه گذاری ارزی این شرکت 113 میلیون یورو ، بعلاوه 817 میلیارد ریال می باشد.
وجود منابع عظیم گازی در حوزه گازی پارسجنوبی و لزوم استفاده بهینه از ذخایر مشترک با کشور قطر توجه مسئولین از جمله مدیریت صنعت نفت را به بازیابی از این منابع و سرمایهگذاری در منطقه پارسجنوبی، معطوف داشته است.
شرکت پتروشیمی پردیس تولید و عرضه کننده محصولات آمونیاک و اوره، مالک بزرگترین مجتمع تولید کننده آمونیاک و اوره درخاورمیانه و نیز یکی از بزرگترین تولیدکنندگان این محصولات در سطح جهان می باشد.
اجرای طرح مجتمع پتروشیمی تبریز در قانون بودجه سال 1366 کل کشور تصویب و کلیات طرح در بهمن ماه 1367 به تائید هیئت مدیره شرکت ملی صنایع پتروشیمی رسیده است. فعالیت های طراحی و مهندسی در نمیه دوم سال 1368 و عملیات نصب در سال 1371 آغاز گردید.