دسته بندی‌ پالایشگاه‌های گازی

پالایشگاه گاز شهید هاشمی نژاد (خانگیران)

عملیات اجرایی پالایشگاه گاز شهید هاشمی‌نژاد (خانگیران)، در سال ۱۳۵۴ آغاز و در سال ۱۳۵۷ به دلیل تقارن با پیروزی انقلاب اسلامی متوقف و در نهایت با یک وقفه سه ساله در سال ۱۳۶۲ شروع به کار کرد.

مشاهده جزئیات
پالایشگاه گاز فجرجم (کنگان)

پالایشگاه گاز فجر جم (کنگان) یکی از بزرگترین پالایشگاه‌های گاز ایران است. این شرکت از سال 1367 برای تصفیه گاز میدان های گازی نار و کنگان واقع در منطقه جم و ریز در شرق استان بوشهر مورد بهره برداری قرار گرفته است. این شرکت ابتدا برای تصفیه گاز طبیعی با ظرفیت روزانه 85 میلیون استاندارد متر مکعب طراحی شده بود و هم اکنون ظرفیت گاز توليدي اين شركت به 125 میلیون متر مکعب در روز افزایش یافته است .

مشاهده جزئیات
پالایشگاه گاز پارسیان

شركت پالايش گاز پارسيان در سال 1377 به صورت شركت سهامي خاص تحت نام “شركت گاز شيراز” تأسيس شده و به استناد صورت جلسه مجمع عمومي فوق‌العاده مورخ 12/04/80 نام شركت به “شركت پالايش گاز پارسيان” تغيير يافت. این پالایشگاه در سال 1382 با ظرفیت اسمی تولید 82 میلیون متر مکعب در روز گاز طبیعی، دومین پالایشگاه گاز کشور شد

مشاهده جزئیات
پالایشگاه گاز بیدبلند

پالایشگاه گاز بیدبلند در استان خوزستان واقع شده‌است. طراحی این پالایشگاه ابتدا به منظور تصفیه گازهای ترش همراه نفت میدان نفتی آغاجاری و صدور محصولات خروجی به خارج کشور در سال ۱۳۴۷ آغاز و در آذر ماه ۱۳۴۹ مورد بهره‌برداری قرار گرفت. طراحی پالایشگاه توسط شرکت Pritchard و ساختمان آن به وسیله شرکت Costain & Press و با نظارت گروه مهندسی و مدیریت ایران صورت گرفت. این پالایشگاه اولین پالایشگاه گازی خاورمیانه است.

مشاهده جزئیات
پالایشگاه گاز ایلام

شرکت پالایش گاز ایلام به منظور تأمین گاز مصرفی استان ایلام و استان‌های غربی کشور و هم چنین تأمین خوراک پتروشیمی ایلام تاسیس شد. کار احداث و عملیات این پالایشگاه از خرداد ۱۳۸۰ آغاز و در پاییز سال ۱۳۸۶ مراحل راه اندازی اولیه آن صورت پذیرفت. ساخت این پالایشگاه در دو فاز تعریف شده‌است که در فاز نخست ۶ میلیون و ۸۰۰ هزار متر مکعب گاز ترش وارد پالایشگاه و پس از شیرین سازی، ۵ میلیون و ۸۰۰ هزار متر مکعب متان به خطوط انتقال گاز تزریق می‌شود. این پالایشگاه در فاز دوم نیز دریافت‌کننده افزون بر ۱۰ میلیون متر مکعب گاز ترش است.

مشاهده جزئیات
پالایشگاه های میعانات گازی سیراف

طرح فراگیر پالایشی سیراف با ظرفیت ۴۸۰ هزار بشکه در روز با هدف جلوگیری از خام فروشی میعانات گازی، ایجاد ارزش افزوده، اشتغال‌زایی و تضمین تولید حداکثری از میدان گازی پارس جنوبی در قالب هشت پالايشگاه ميعانات گازي مستقل هر يك به ظرفيت ۶۰ هزار بشكه در روز با الگوي فرآيندي مشابه در منطقه ويژه اقتصادي انرژي پارس جنوبي (سايت 2 – كنگان) توسط شركت‌هاي واجد شرايط بخش‌ خصوصي احداث خواهد شد.

مشاهده جزئیات
پالایشگاه میعانات گازی ستاره خلیج فارس

شرکت نفت ستاره خلیج فارس در سال 1385 با هدف طراحی، مدیریت، تامین منابع مالی، احداث، بهره برداری، تعمیر و نگه‌داری از پالایشگاه میعانات گازی به ثبت رسید. پالایشگاه ستاره خلیج فارس مدرن‌ترین پالایشگاه خاورمیانه است که با ظرفیت دریافت 840 هزار بشکه در روز فعالیت می کند. ابرپالایشگاه ستاره خلیج فارس به منظور حفظ و استمرار عملیات برداشت گاز از میدان مشترک پارس جنوبی و کاهش آلاینده های زیست محیطی و تضمین خودکفایی کشور در تامین فرآورده‌های استراتژیک انرژی مانند بنزین و نفت‌گاز ایجاد شده و فراوارده هایی همچون گاز مایع، هیدروژن، گوگرد، سوخت جت و انواع حلال ها را تولید می‌کند. سهم این پالایشگاه در تامین بنزین کشور را به حدود 50 درصد است. با تصویب فاز چهارم ستاره خلیج فارس تزریق خوراک از 360 به 540 هزار بشکه میعانات گازی خواهد رسید و این مساله نقشی اساسی در تامین خوراک پتروشیمی های کشور خواهد داشت. ستاره خلیج فارس به عنوان بزرگترین پالایشگاه میعانات گازی جهان هم اکنون جایگاهی استراتژیک در توازن انرژی کشور و منطقه ایفا می‌کند و توانسته است ایران را از وارد کننده بنزین به صادرکننده بالقوه‌ی این محصول استراتژیک تبدیل کند.

مشاهده جزئیات