شرکت تضامنی موسسه ای است که جهت فعالیت های تجارتی میان دو یا چند نفر با مسئولیت تضامنی ایجاد میشود به عبارتی شرکت تضامنی یک شرکت تجاری می باشد که شخصیت و اعتبار شرکا در آن بسیار حائز اهمیت است و کاملترین نوع شرکت اشخاص میباشد. مطابق ماده 116 قانون تجارت، شرکت تضامنی شرکتی است که در تحت اسـم مخـصوص بـرای امور تجـارتی بـین دو یـا چنـد نفر بـا مسئولیت تضامنی تشکیل می شود. اگر دارائی شرکت برای تادیه تمام قروض کافی نباشـد هریـک ازشرکا مـسئول پرداخت تمام قروض شرکت می باشند. قراری که بین شرکا برخلاف این ترتیب داده شده باشد در مقابل اشـخاص کـان لم یکن خواهد بود.
امروزه شرکت تضامینی تقریبا در نظام حقوقی تمام کشورها وجود دارد و بسیار پرکاربرد است. یکی از ارکان گروه کارآفرینان توسعه تجارت بین الملل عادل شرکتهای تضامینی-تراستی یا همان صرافیها هستند که در طول سالیان با پیشینه نیک در زمینه تجارت به مشتریان خود اطمینان و ضمانت لازم را جهت انجام معاملات داده است.
بهطور خلاصه در شرکت تضامنی سه اصل زیر رعایت میشود
1) مسئولیت تضامنی شرکا
2) غیرقابلانتقال بودن سهم الشرکه
3) تصریح به شرکت تضامنی در نام شرکت
دست کم تعداد دارندگان سهام برای ثبت یک موسسه بایستی ۲ نفر و حداکثر نامحدود میباشد.
همواره ماده ۱۱۸ قانون تجارت ، دارایی این موسسه را به دو شیوه نقدی و غیر نقدی قبول کرده است اما به هدف ایجاد موسسه بایستی تمام دارایی نقدی پرداخت شده و دارایی غیر نقدی ارزیابی و پرداخت شده باشد. این برآورد دارایی غیر نقدی بایستی با توجه به خشنودی کلیه شرکا باشد. در صورتی که سهم شریک غیر نقدی کمتر از نرخ حقیقی خودش تسلیم شود شرکا به زیان خود مبادرت نموده اند بدین علت به غیر از خشنودی و رضایت شرکا شروط و قرار دیگری برای این ارزیابی وجود ندارد.
مقنن حداقل و حداکثری جهت دارایی موسسه مشخص نکرده است ، در این صورت دارایی موسسه میتواند مبلغ اندکی باشد. این سرمایه نخستین و پس انداز آتی موسسه، در کل دارایی موسسه را تشکیل میدهند که ضمانت ادای طلب طلبکاران موسسه را برعهده دارد.
یکی دیگر از شرایط ثبت شرکت تضامنی این است که دست کم تعداد مسئولان و بازرسان، یک نفر مسئول از میان شرکا یا سایرین میباشد.
وجود بازرس ضروری نیست ولی میتواند بازرس داشته باشد.
صرافیها قالب حقوقی شرکتهای تضامینی تراستی میباشند که یکی از ارکان اصلی گروه کارآفرینان توسعه تجارت بینالملل عادل میباشد و کلیه خریداران و فروشندگان میتوانند در کنار ما با آسودگی خیال به انجام معاملات بین المللی و ملی بپردازند و نقل و انتقالات مالی خود را با تضمین امنیت انجام دهند. تجربه و خوشنامی گروه کارآفرینان توسعه تجارت بینالملل عادل در این زمینه میتواند سندی برای اطمینان شما باشد. قابل ذکر است که شما مشتریان عزیز در فرآیند خرید کالا میتوانید از صرافی مورد اعتماد خود استفاده کنید.
حواله ارزی یک نوع دستور پرداخت است که به یک بانک یا موسسه مالی بنابر درخواست مشتری یا صاحب یک حساب بانکی داده میشود و باید از طریق یکی از بانکهای کارگزار خود در خارج از کشور، حوالهای را صادر کند و از بانک خود بخواهد تا این مبلغ حواله را فرد مورد نظر در خارج از کشور، پرداخت کند.
سیستم بانکداری بین المللی ارزی که هنگام سفر یا معاملات و مبادلات تجاری جهت انتقال ارز صورت میگیرد را حوالجات ارزی میگویند که بطور کلی به چند مدل زیر انجام میشود:
1) اسکناس و تراول چک
2) چک ارزی
3) حواله ارزی
4) حواله سویفتی
یکی از شیوههای معروف و شناخته شده برای پرداخت در عرصهی تجارت بینالملل، استفاده از نهادی با عنوان ال سی (LC) یا اعتبار اسنادی است. منظور از واژهی LC که مخفف عبارت Documentary Letter of Credit است و با عناوین اعتبار اسنادی یا اعتبارنامه در زبان فارسی معرفی میشود، یک روش پرداختی یا دستور بانکی است که در آن تعهد قطعی به پرداخت از جانب بانک گشایندهی اعتبار وجود دارد و به خریدار و فروشنده داده میشود که براساس آن بانک مذکور متعهد میشود که مبلغ پرداختی خریدار، در زمان تعیین شده، به فروشنده داده شود.